THERMOCUP® 1200FL Környezetbarát sínfej- és nyomkarimakenő anyag

Előnyök

A THERMOCUP® 1200FL EP fém- és ásványi anyag bázisú termék. A hidegálló, szintetikus, környezetbarát hordozóanyag garantálja a készítmény hatékony és tartós sínfej- és nyomkarimakenő  anyagként történő alkalmaz-hatóságát a forró nyári, és a nagyon hideg téli napokon egyaránt.
A  THERMOCUP® 1200FL EP hosszan tartó kenő- és védőhatású, hidrolízis-stabil, és szükségkenő tulajdonságot biztosít.  A termék állaga révén olyan felhasználóbarát kenőanyag, mely az EU előírások szerint nem tartalmaz mérgező, maró, ártalmas, vagy irritatív besorolású alkotóelemeket.

Tulajdonságok

Állag: tixotróp folyékony paszta.
Kenőtulajdonságok: időjárástól függetlenül jó kenőhatással és tapadóképességgel rendelkezik.
Terhelésállóság: speciális adalékainak köszönhetően nagy terhelésállósággal rendelkezik, így nem préselődik ki a nyomkarima és a futófelület, vagy a fogaskerék és fogasléc közül.
Hidegállóság: kiváló hidegállóságú, hidegben is nagyon jól tapad a fémfelületekhez. Viszkozitása csak -35°C alatti hőmérsékleten nő jelentősen, ridegedést vagy a termék leveles leválását azonban -50°C alatti hőmérsékletnél sem lehet tapasztalni.
Ellenálló képesség: a legtöbb vegyi anyaggal és környezeti hatással szemben inert. A  THERMOCUP® 1200FL EP időjárás- és UV- sugárzásálló, vízben oldhatatlan. Rendkívül ellenálló légnedvességgel, folyóvízzel, hóval és sós vízzel szemben. Az időjárási viszonyok általában nem befolyásolják a kenőanyag hatékonyságát, így pl.: a  THERMOCUP 1200FL EP tényleges kenőhatását az eső nem csökkenti.
Korrózióvédő hatás: korróziógátló összetevőket tartalmaz, véd a rozsdásodástól.
Tűzbiztonság: az EU előírások szerint nem minősül tűzveszélyesnek, de 200°C feletti hőmérsékleten éghető.
Környezeti hatás: környezetsemleges. Összetevői a környezetre hatástalanok, vagy hosszútávon biológiailag lebomlanak.

Használata

A  THERMOCUP® 1200FL EP minden évszakban és bármely időjárási körülmények között alkalmas sínfej futófelületek (különösen kis sugarú ívekben), nyomkarimák, fogaslécek és szabadon álló fogaskerekek, fogaskoszorúk  kenésére. Nedves fémfelületre is felhordható, a feltapadt vízfilmet kiszorítja.

Kenés:  A THERMOCUP® 1200FL EP felhordása előtt a kenendő felületet az esetleges durva szennyeződésektől meg kell tisztítani. A készítményt alaposan fel kell rázni, majd megfelelő ecsettel, vagy szóróberendezéssel vékonyan és egyenletesen kell felhordani.
Az anyag felhordására legcélszerűbb a PROFI STAR 5 kenőkészülék alkalmazása: hevederrel vállra erősíthető, kézi pumpával nyomás alá helyezhető 5 l-es tartály, kiada-golószeleppel, hosszabbító csővel, a végén cserélhető ecsettel.

KISZERELÉSEK

400 ml aeroszol

A

10 L


QR code

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.