NICRO BOND® V-5 műanyag- és gumiragasztó
Öregedésálló pillanatragasztó műanyagok és elasztomerek ragasztására

Előnyök

•   Különféle műanyagok és elasztomerek (tömítőprofilok, O gyűrűk) gyors és tiszta ragasztására alkalmas
•   Nagy kezdeti szilárdság, ami gyors továbbmegmunkálást tesz lehetővé
•   Egykomponensű
•   Oldószermentes
•   Nagy mechanikai szilárdság érhető el
•   Precíz, takarékos adagolhatóság
•   Automatizált folyamatba illeszthető

Tulajdonságok

A  NICRO® BOND V-5 etilészter bázisú ciánakrilát ragasztó, mely a levegőnedvesség hatására rendkívül gyorsan hőre lágyuló műanyaggá polimerizálódik. A polimerizáció a relatív páratartalom és a hőmérséklet növelésével gyorsítható, illetve csökkentésükkel lassítható. Optimálisnak a 40-70% relatív páratartalom és a 20-40oC hőmérséklet tekinthető. A ragasztás üzemi szilárdságát néhány másodperc, maximális szilárdságát kb. 24h. alatt éri el. A termék tulajdonságaiból következően különösen kis felületű (max. néhány cm2),   és jól illeszkedő (max. 0,02 mm hézag) darabok ragasztására alkalmas. A  nedvesíthető felületű, lágyítót nem tartalmazó műanyagok és elasztomerek jól ragaszthatóak. Ez utóbbiaknál az alkalmazott formaleválasztók és adalékok ronthatják a ragaszthatóságot.  A kikeményedett NICRO® BOND V-5 nagy szilárdságú, kiváló öregedésállóságú kötést hoz létre, amely vízálló, de alkalmazása víznek tartósan kitett helyen nem ajánlott.
Megfelel az NSF/ANSI 61 szabvány előírásainak.

Használata

A  ragasztandó felületeket alaposan zsírtalanítani, tisztítani kell, pl.: NICRO® K-3 S műszaki tisztítóval. A száraz, tiszta felületre a ragasztót a lehető legvékonyabb rétegben kell felhordani. Minél vékonyabb a ragasztóréteg, annál gyorsabb lesz a kikeményedés és szilárdabb a kötés. A ragasztó maximális rétegvastagsága 0,02 mm lehet. A felhordás történhet kézi és gépi/automatikus adagolással egyaránt. Ezután a darabokat pontosan összeillesztve (későbbi pozicionálás már nem lesz lehetséges) néhány másodpercig össze kell préselni. A ragasztott darab ezután már tovább feldolgozható, de a kötés a maximális szilárdságát csak kb. 24 óra múlva éri el. Használat során kerülni kell a ragasztó szembe vagy bőrre kerülését!

KISZERELÉSEK

20 ml


500 ml

CSAK RENDELÉSRE

QR code

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.