NICRO® LOK 22-42 közepes szilárdságú csavarrögzítő
Közepes hosszúságú csavarokhoz M36 méretig

Előnyök

•   Univerzálisan alkalmazható fém csavarok rögzítésére
•   Megakadályozza a lazulást állandó vibráció, vagy lökésszerű rázkódás esetén is
•   Tömít, véd a réskorrózió ellen
•   Kikeményedve víznek, üzemanyagoknak,benzinnek, olajoknak, gázoknak, és sok más vegyi anyagnak (pl.: mosószereknek) ellenáll
•   Rozsdamentes és galvanizált csavarokhoz kifejezetten alkalmas
•   NSF/ DVGW jóváhagyással rendelkezik

Tulajdonságok

A folyékony NICRO® LOK 22-42 egykomponensű, akrilát bázisú, anaerob, közepes viszkozitású, erősen kapilláraktív készítmény. Kitölt minden rést és pórust 0,25mm-ig. A kikeményedés során szívós, kemény film képződik, mely különösen nagy nyomásállósággal, kiváló hő- és vegyi ellenálló képességgel rendelkezik. Hőállósága -55°C-tól +150°C-ig terjed. Közepes szilárdsága miatt a termék különösen közepesen hosszú csavarok rögzítésére alkalmas M36 méretig. A jó rögzítőképesség ellenére a darabok normál szerszámokkal szétszerelhetőek. A NICRO® LOK 22-42 rozsdamentes acélhoz és passzív felületekhez is alkalmazható. A termék enyhén kenőolajos felületen, kisebb felületi szennyeződések, vágóolaj, kenőanyagok, korróziógátló folyadékok,stb. jelenlétében is használható.
A termék nem alkalmazható TRGI 86/96 szerinti háztartási gázrendszerek szereléséhez. Olyan réztartalmú kötéseknél, melyek tartósan >40°C-os vízzel érintkeznek,  alkalmazása az eredeti darabokon végzett alapos előzetes próbák nélkül nem ajánlott.

Használata

A rögzítendő darabokat a durva szennyeződésektől meg kell tisztítani. A NICRO® LOK 22-42-t lehetőleg a csavar néhány első menetére, kis mennyiségben kell felhordani. Csak annyi rögzítőanyagra van szükség, hogy az a menethézagot kitöltse. Ezután elvégezhető az összeszerelés. A csavarok meghúzását az olajozott csavarhoz előírt nyomatékkal kell végezni. A felesleges, kipréselődött rögzítőanyag folyékony marad és a szerelés végén könnyen letörölhető. Az összeszerelés után  20°C-on kb. 1 óra után a NICRO® LOK 22-42 eléri a működési szilárdságot. A teljes kikeményedés kb.3 óra elteltével következik be. Alacsony hőmérsékletnél NICRO® LOK Aktivátor alkalmazása ajánlott.

KISZERELÉSEK

50 ml


250 ml


QR code

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.