NICRO BOND® V-8 univerzális pillanatragasztó fém, gumi és különféle műanyagok ragasztására

Előnyök

•   Sokféle anyag (fémek, gumi, műanyagok) gyors és tiszta ragasztására alkalmas
•   Nagy kezdeti szilárdság ami gyors további megmunkálást tesz lehetővé
•   Egykomponensű
•   Oldószermentes
•   Nagy mechanikai szilárdság
•   Precíz, takarékos adagolha-tóság
•   Automatizált folyamatba illeszthető

Tulajdonságok

A NICRO® BOND V-8 etilészter bázisú ciánakrilát ragasztó, mely a levegő nedvességének hatására rendkívül gyorsan hőre lágyuló műanyaggá polimerizálódik. A polimerizáció a relatív páratartalom és a hőmérséklet növelésével gyorsítható, illetve csökkentésükkel lassítható. Optimálisnak a 40-70% relatív páratartalom és a 20-40oC hőmérséklet tekinthető. A ragasztás üzemi szilárdságát néhány másodperc, maximális szilárdságát kb. 24 óra alatt éri el. A termék tulajdonságaiból következően különösen kis felületű (max. néhány cm2) és jól illeszkedő (max. 0,06 mm hézag) darabok ragasztására alkalmas. A fémek a nemesfémek kivételével, a nedvesíthető felületű, lágyítót nem tartalmazó műanyagok és elasztomerek jól ragaszthatóak. Ez utóbbiaknál az alkalmazott formaleválasztók és adalékok ronthatják a ragaszthatóságot.
Megfelel az NSF/ANSI 61 szabvány előírásainak.

Használata

A  ragasztandó felületeket alaposan zsírtalanítani, tisztítani kell, pl.: NICRO® K-3 S műszaki tisztítóval. A száraz, tiszta felületre a ragasztót a lehető legvékonyabb rétegben kell felhordani. Minél vékonyabb a ragasztóréteg, annál gyorsabb lesz a kikeményedés és szilárdabb a kötés. A ragasztó maximális rétegvastagsága 0,06 mm lehet. A felhordás történhet kézi és gépi/automatikus adagolással egyaránt. Ezután a darabokat pontosan összeillesztve (későbbi pozicionálás már nem lesz lehetséges) néhány másodpercig össze kell préselni. A ragasztott darab ezután már tovább feldolgozható, de a kötés a maximális szilárdságát csak kb. 24 óra múlva éri el. Használat során kerülni kell a ragasztó szembe vagy bőrre kerülését!

KISZERELÉSEK

5 ml


20 ml


50 ml


QR code

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.