NICRO BOND® V-20 univerzális pillanatragasztó gél egyenetlen és porózus felületek ragasztására

Előnyök

•   Gélszerű állag – nem cseppen
•   Nagy réskitöltő képesség
•   Egyenetlen- és porózus felületek ragasztására alkalmas
•   Nagy kezdeti szilárdság, ami gyors továbbfeldolgozást tesz lehetővé
•   Gyors kikeményedés
•   Nagy mechanikai szilárdság érhető el
•   Egykomponensű
•   Oldószermentes

Tulajdonságok

A NICRO® BOND V-20 egykomponensű, etilészter bázisú ciánakrilát ragasztó, mely a levegő nedvességének hatására rendkívül gyorsan hőre lágyuló műanyaggá polimerizálódik. A polimerizáció a relatív páratartalom és a hőmérséklet növelésével gyorsítható, illetve csökkentésükkel lassítható. Optimálisnak a 40-70% relatív páratartalom és a 20-40oC hőmérséklet tekinthető. A ragasztás üzemi szilárdságát néhány másodperc, maximális szilárdságát kb. 24 óra alatt, 20-30oC-on éri el.
A NICRO® BOND V-20 összetétele révén savas felületek (karton,bőr,fa), illetve nagyobb viszkozitása miatt egyenetlen-, vagy porózus felületek (kerámia, porcelán), ragasztására is alkalmas.
NICRO® BOND Primer alkalmazásával polipropilén, polietilén és szilikongumi is ragasztható.
A kikeményedett NICRO® BOND V-20 nagy szilárdságú, kiváló öregedésállóságú kötést hoz létre.

Használata

A  ragasztandó felületeket alaposan zsírtalanítani, tisztítani kell, pl.: NICRO® K-3 S műszaki tisztítóval. A száraz, tiszta felületre a ragasztót a lehető legvékonyabb rétegben kell felhordani. Minél vékonyabb a ragasztóréteg, annál gyorsabb lesz a kikeményedés és szilárdabb a kötés. A felhordás történhet kézi és gépi/automatikus adagolással egyaránt. Ezután a darabokat pontosan összeillesztve (későbbi pozicionálás már nem lesz lehetséges) néhány másodpercig össze kell préselni. A ragasztott darab ezután már tovább feldolgozható, de a kötés a maximális szilárdságát csak kb. 24 óra múlva éri el. Száraz légkör esetén a levegő relatív páratartalmát legalább 50-60%-ra kell növelni.
Használat során kerülni kell a ragasztó szembe vagy bőrre kerülését!

KISZERELÉSEK

20 ml


500 ml

CSAK RENDELÉSRE

QR code

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.