NICRO® 651 Környezetbarát sínszékkenő anyag minden évszakban

Előnyök

A NICRO®  651 környezet- és felhasználóbarát, szintetikus alapolajat és speciális adalékokat tartalmazó, jól terülő sínszékkenő anyag. A hidegálló, szintetikus, környezetbarát alapolaj garantálja a készítmény hatékony és tartós sínszékkenő anyagként történő alkalmazható-ságát a forró nyári, és a nagyon hideg téli napokon egyaránt. A kitérő zárszerkezeteinek és rudazatainak kenésére is alkalmas. Az anyag hosszan tartó kenő- és védőhatású, hidrolízis-stabil, az előírások szerint nem jelölésköteles folyadék.

Tulajdonságok

Állag: sűrű, folyékony készítmény.
Kenőtulajdonságok: időjárástól függetlenül jó kenőhatás-sal rendelkezik. Adalékai révén kiváló tapadóképességgel és öregedésálló tulajdonsággal rendelkezik.
Hidegállóság: hidegben is nagyon jól tapad a fémfelüle-tekhez. A termék jelentősebb mértékű sűrűsödése csak -20°C alatti hőmérsékleten tapasztalható, de a felkent kenőanyag ridegedése csak -40°C alatti hőmérsékletnél következik be.
Ellenálló képesség: a legtöbb vegyi anyaggal és környezeti hatással szemben inert. Időjárás- és UV- sugárzás álló, vízben oldhatatlan, rendkívül ellenálló légnedvességgel, folyóvízzel, hóval és sós vízzel szemben. Az időjárási viszonyok általában nem befolyásolják a kenőanyag hatékonyságát.
Behatoló képesség: behatol a repedésekbe, hézagokba és így meggátolja  a víz behatolását.
Korrózióvédő hatás: rozsdagátló összetevői révén kitűnően véd a rozsdásodástól.
Tűzbiztonság: a folyadék az EU előírások szerint nem minősül tűzveszélyesnek, de 310°C feletti hőmérsékleten éghető.
Környezeti hatás: Biológiailag jól lebontható (OECD 301D).

Használata

A  NICRO® 651 minden évszakban és bármely időjárási körülmények között alkalmas sínszékek és más szabad-ban üzemelő, lassan mozgó berendezések kenésére. Nedves fémfelületre is felhordható, a feltapadt vízfilmet kiszorítja.
Kenés első alkalommal:  Az anyag felhordása előtt a kenendő felületet a durva szennyeződésektől (olajsár, homok) és idegen kenőanyagoktól kaparóvassal meg kell tisztítani. A készítményt fel kell rázni, majd a kitérő mindkét állásában a sínszékekre vékonyan felszórni vagy felecsetelni. Rendkívül fontos a gyökrészek és a zárszerkezet zárófelületeinek alapos kenése is.
A felhordására legcélszerűbb a PROFI STAR 5 kenő-készülék alkalmazása: hevederekkel hátra erősíthető, kézi pumpával nyomás alá helyezhető 5l-es tartály, kiadagolószeleppel, hosszabbító csővel, a végén szórófejjel.
Utánkenés:  A  NICRO® 651 alkalmazása, más termékekhez képest, ritkábban szükséges. Kitérőknél utánkenés az igénybevétel és az időjárás függvényében  1-2 hetenként szükséges. Ekkor a szennyeződéseket kaparóvassal el kell távolítani, majd a sínszékeket és a zárszerkezetet az előbbi pontban leírtak szerint kell utánkenni.
Az utánkenés történhet a könnyen kezelhető NICRO® 651 aeroszollal is.

KISZERELÉSEK

400 ml aeroszol

A

10 liter


QR code

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.