THERMOCUP® 1200 FÉMBÁZISÚ SZERELŐPASZTA

Tulajdonságok

A THERMOCUP® 1200 kolloidális fémrészecskéket, és választó adalékokat tartalmazó különleges szénhidrogén-féleségből készül, mely ellenáll víznek, sónak, savaknak, hőnek, rozsdának, gázoknak és nyomásnak.
A 0,09-es súrlódási együttható és a 22000 N/cm2-es nyomásállóság évek múltán is tartós védőfilmet garantál az összeszerelt alkatrészek között. Teljes mértékben
megakadályozza az acél-, alumínium- és rozsdamentes acél kötések összehegedését.
Kiváló siklási tulajdonsága miatt mindenfajta szerelésnél kedvelt. Kis relatív sebességek (max. 0,2 m/s) esetén kenésre is alkalmazható, különösen nagy terhelésű, vagy magas hőmérsékletnek kitett alkatrészeknél (pl. csuklók, gömbcsapok, csapszegek, stb.). Eredményesen használható síktömítések nemesítésére, tömítőfelületek javítására is.

Előnyök

- 180°C tól- +1200°C-ig alkalmazható
- Rendkívül nagy nyomószilárdság
- Meggátolja az összerágódást
- Csökkenti a szerelési és a szétszerelési időt
- Kis relatív elmozdulási sebességeknél tartós kenést
biztosít
- Időjárásálló
- Véd a vegyi hatásoktól és meggátolja a galvanikus
hatást
- Hatása hosszantartó, nem öregszik

Használata

Használat előtt a pasztát felkeverni, az aeroszolt alaposan felrázni. A darabokat NICRO® K-3 S folyadékkal meg-tisztítani, és THERMOCUP® 1200-zal vékonyan bevonni.
Az illesztett- és présdarabokat vékonyan és folytonosan bekenni vagy beszórni. A préseléshez kisebb nyomás szükséges, mert a THERMOCUP® a csap és a persely között láthatatlan golyóscsapágyként működik. Meneteknél a jobb eloszlás és korrózióvédelem érdekében a THERMOCUP® 1200-at ajánlott mind az anyára, mind a csavarra a felhordani. Nyomaték-számításnál az olajozott csavarnak megfelelő értékeket kell figyelembe venni. Egyenetlen tömítőfelületnél
a tömítésTHERMOCUP® 1200-os bevonással nyomás-biztossá válik. Évekig tartó hőigénybevételt követően is problémamentes szétszerelhetőséget biztosít.

KISZERELÉSEK

400 ml aeroszol


500 gr doboz


1 kg doboz


5 kg vödör

QR code

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.