NICRO® LOK 22-70 Nagy szilárdságú csapágy- és illesztett kötésrögzítő Növelt hőállóságú, 0,15mm résméretig

Előnyök

•   Univerzális
•   Gyors kikeményedés
•   175˚C-ig hőálló
•   Feszültségmentes és tömör kötést hoz létre
•   Kopott alkatrészek újrafelhasználását is lehetővé teszi
•   Megakadályozza a lazulást vibráció vagy lökésszerű rázkódás esetén is
•   Kikeményedés után víznek, üzemanyagoknak, olajoknak, gázoknak, savaknak, lúgoknak és egyéb oldószereknek ellenáll
•   DVGW és KTW  jóváhagyással rendelkezik

Tulajdonságok

A folyékony NICRO® LOK 22-70 kis viszkozitású, erősen kapilláraktív, ezért önállóan kitölt minden rést és pórust 0,15 mm-ig. A NICRO® LOK 22-70 anaerob, azaz a levegőt kiszorítva az illesztési hézagból és fémmel érintkezve rövid idő alatt kikeményedik. Ennek során szívós, kemény, -55°C-tól +175°C-ig  terjedő hő- és vegyszerálló film képződik. Ez a film tökéletesen, nagy szilárdsággal és feszültségmentesen rögzít minden hengeres, illesztett alkatrészt pl.: csapágyakat, perselyeket, fogaskerekeket, reteszeket, ékeket, stb.   A NICRO® LOK 22-70-t olyan csapszegek, golyós- és  gördülőcsapágyak, stb. rögzítésére alkalmazzák, melyeket rendeltetésszerűen többé nem kell megbontani. Kemencében végzett csapágyrögzítéshez is megfelelő.
A DVGW és a KTW szerint vizsgálva. A termék nem alkalmazható TRGI 86/96 szerinti háztartási gázrendszerek szereléséhez.
Olyan réztartalmú kötéseknél, melyek tartósan >40°C-os vízzel érintkeznek, alkalmazása az eredeti darabokon végzett alapos előzetes próbák nélkül nem ajánlott!

Használata

Az összeillesztendő részeket alaposan, pl.: NICRO® K-3 S termékkel zsírtalanítsuk. Száradás után a NICRO® LOK 22-70-t lehetőleg a csaprész elejére kell gyűrűszerűen, folyamatosan, vékony rétegben felhordani. Csak annyi anyagra van szükség, amennyi az illesztési hézagot kitölti. Ezután a darabokat óvatosan illesszük össze, majd 20°C feletti hőmérsékleten hagyjuk kikeményedni.   Alacsonyabb hőmérsékleten aktivátor alkalmazása ajánlott. A NICRO® LOK 22-70 kiváló kúszóképessége révén behatol a legkisebb illesztési hézagba is, és fémmel érintkezve a levegő kizárásának hatására nyomásálló, szívós, kemény polimerré alakul. A felesleges, az illesztési hézagból túlcsorduló NICRO® LOK 22-70 folyékony marad és a szerelés végén letörölhető.

KISZERELÉSEK

50 ml


250 ml


QR code

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.