NICRO BOND® Primer felület előkezelő folyadék
Alapozó folyadék nehezen ragasztható műanyagok pillanatragasztóval történő ragasztásához

Előnyök

•   Lehetővé teszi az apoláros (PE, PP, POM, PTFE, szilikongumi) műanyagok ragasztását pillanatragasztóval.
•   Könnyű felhordás (ecsetelés, kis szivacs, mártás)
•   A kezelt felület néhány perc múlva ragasztható
•   A kezelést követő egy órán belül lehetséges a ragasztás elvégzése

Tulajdonságok

A NICRO®  BOND Primer gyorsan párolgó szerves oldószerben oldott olyan hatóanyag, mely jól tapad a különféle apoláros műanyagokhoz (polietilén, polipropilén, Teflon®, polioximetilén, poliamid 12, polietilén-tereftalát, poliimid, TPE, szilikongumi, stb.). Ezek a műanyagok a polaritásuk és alacsony felületi feszültségük miatt csak rosszul, vagy egyáltalán nem nedvesíthetők a ragasztóval. Ezáltal meggátolják az optimális adhézió kialakulását.   Ilyen esetekben ajánlott a NICRO®  BOND Primer használata, mely ciánakriláttal ragaszthatóvá teszi ezeket a felületeket.  A primer egyszerűbb és olcsóbb alternatívát nyújt az egyéb felületkezelési eljárásoknál (lángolás, plazma, korona-eljárás, stb.). Jól ragasztható műanyagoknál (PVC, poliamid 6, ABS, bakelit) primer használata nem javasolt.

Használata

A NICRO® BOND Primer-t ecsettel, szívóképes anyaggal (pl.: egy kis szivaccsal) vagy szórással kell a ragasztandó felületre felhordani. A darabok bemártása is lehetséges.
Ragasztás előtt meg kell várni, míg a primer oldószertartalma tökéletesen elpárolog. (kb. 5-10 perc)   Amnnyiben csak az egyik ragasztandó felület apoláros műanyag, akkor csak azt a felületet kell primerrel kezelni, és a ragasztót a kezeletlen felületre kell felhordani.
A primer alkalmazását követően a ragasztót legkésőbb egy órán belül fel kell hordani.

KISZERELÉSEK

10 ml


QR code

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.