NICRO BOND® 2241 rugalmas ütés-, vibráció- és hőálló, rugalmas pillanatragasztó

Előnyök

•   Különféle anyagok (fémek, gumi, műanyagok) gyors és tiszta ragasztására alkalmas
•   Eltérő hőtágulási együttható- jú, vagy dinamikus igénybevételnek, vibrációnak kitett darabok is ragaszthatók
•   Nagy kezdeti szilárdság
•   Gyors kikeményedés
•   Nagy mechanikai szilárdság
•   120oC-ig hőálló
•   Egykomponensű
•   Oldószermentes
•   Automatizált folyamatba illeszthető

Tulajdonságok

A NICRO® BOND 2241 legújabb fejlesztésű módosított etilészter bázisú ciánakrilát ragasztó, mely a levegő nedvességének hatására rendkívül gyorsan rugalmas, hőre lágyuló műanyaggá alakul. A ragasztás üzemi szilárdságát néhány másodperc, maximális szilárdságát kb. 24h. alatt éri el. A kötés -55- +120oC-ig (rövid ideig 140°C-ig) nyújt megbízható szilárdságot.
A NICRO® BOND 2241 tulajdonságaiból következően különösen kis felületű (max.néhány cm2), de jól illeszkedő,(max. 0,1mm hézag), akár különböző hőtágulású, vagy váltakozó hőmérsékletnek, dinamikus és ütő igénybevételnek, vibrációnak kitett darabok ragasztására alkalmas. A fémek (a nemesfémek kivételével), továbbá a nedvesíthető felületű, lágyítót nem tartalmazó műanyagok és elasztomerek jól ragaszthatóak. Ez utóbbiaknál az alkalmazott formaleválasztók és adalékok ronthatják a ragaszthatóságot.
Fekete színe miatt gumialkatrészek, tömítések, hangszórók ragasztására különösen előnyösen használható.

Használata

A ragasztandó felületeket alaposan zsírtalanítani, tisztítani kell, pl.: NICRO® K-3 S műszaki tisztítóval.
A száraz, tiszta felületre a ragasztót a lehető legvékonyabb rétegben (max. 0,1 mm) kell felhordani. Minél vékonyabb a ragasztóréteg, annál gyorsabb lesz a kikeményedés és szilárdabb a kötés. A felhordás történhet kézi és gépi/automatikus adagolással egyaránt.
Ezután a darabokat pontosan összeillesztve (későbbi pozicionálás már nem lehetséges) néhány másodpercig össze kell préselni. A ragasztott darab ezután tovább feldolgozható, de a kötés a maximális szilárdságát csak kb. 24 óra múlva éri el. A polimerizáció a relatív páratartalom és a hőmérséklet növelésével gyorsítható, illetve csökkentésével lassítható. Optimálisnak a 40-70% relatív páratartalom és a 20-40oC hőmérséklet tekinthető.
Használat során kerülni kell a ragasztó szembe vagy bőrre kerülését!

KISZERELÉSEK

20 ml


QR code

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.